Over Manon

Over Manon

Mijn naam is Manon van Altena. Ik ben de eigenaresse van Yoga Vivre voor Hatha Yoga in Bennekom.
Na een drukke baan bij de Immigratiedienst en de geboorte van mijn oudste kind, realiseerde ik mij dat ik niet het leven leidde zoals ik dit voor ogen had. Ik heb mijn baan opgezegd om er te zijn voor mijn kinderen en bij mijn zoektocht naar een nieuwe passende baan kwam ik uit bij yoga.

Momenteel volg ik een opleiding tot yogadocent bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. Dit is de oudste yoga-opleiding in Nederland. www. yoga-saswitha.nl.  Ik heb afgelopen jaar mijn laatste modulen afgerond. In september 2020 leg ik de laatste hand aan mijn scriptie waarna ik de opleiding heb afgerond.  Ik heb juist voor deze opleiding gekozen omdat je hier echt de diepte in moet gaan. De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en de Europese Yoga Unie. Yoga is een weg voor het leven. Saswitha yogadocent word je dan ook niet zomaar, dat heeft tijd nodig. Het is meer dan het leren van een aantal asana’s (yogahoudingen). Hetzelfde geldt voor de beoefening van yoga tijdens de wekelijkse hatha yoga lessen bij Yoga Vivre.

Behaalde certificaten/diploma’s: 

  • yoga voor kinderen
  • yoga voor tieners
  • yoga voor mensen met een fysieke beperking
  • yoga voor ouderen
  • yoga nidra
  • EHBO
  • adem en ademtherapie
  • meditatie

Yoga met een knipoog. Humor is belangrijk voor mij, ook tijdens mijn lessen. Dat drukt de naam Vivre ook uit; leven in alle facetten.

Ik vind het prachtig om te zien als mensen groeien in de beoefening van yoga. Soms komen mensen binnen en zeggen dat ze stijf zijn en vast zitten. Ik vind het mooi te zien als blijkt dat, ook zij, na verloop van tijd zoveel losser en beweeglijker zijn geworden. Dat effect is niet alleen lichamelijk, maar werkt ook geestelijk door.

Als je wilt weten hoe ik mijn lessen vorm geef, kijk dan onder Yoga Vivre Hatha Yoga of neem contact op voor een proefles.