Lessen

Lessen

Soorten Yoga bij Yogavivre

Er zijn veel soorten Yogalessen, bij Yogavivre kunnen alle leeftijden terecht:

Yoga voor Volwassenen

De adem is een belangrijk onderdeel bij de hatha yoga en wordt ingezet als impuls van de beweging, ter verdieping van de houding en beleving van de houding. Kenmerkend voor yoga is, dat je oefent binnen je eigen grenzen. Yoga is prestatieloos. Je hoeft dus (nog) niet lenig of soepel te zijn voordat je begint. Yoga kan er wel toe bijdragen dat je leniger wordt.
 Tijdens de gevarieerde lessen zullen staande, zittende en liggende yogahoudingen in een logische volgorde de revue passeren, waarbij er aandacht is voor het hele lichaam. Aan het einde van elke les is er een ontspanningsoefening.

De lessen worden in kleine groepen gegeven en zijn aangepast aan de geldende coronaprotocollen. Door de kleine groepen (max. 7 pers.) kan de 1,5 m ruim gewaarborgd blijven. 

Indien door de coronamaatregelen de mogelijkheid vervalt om de lessen doorgang te laten vinden in de yogazaal, zal de mogelijkheid voor online lessen op hetzelfde tijdstip worden geboden.

zie verder ook bij ‘lesrooster

 

Yoga voor Kinderen

Kinderyoga is er voor ieder kind. Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel, waarbij het plezier hebben voorop staat. Het gaat niet om de prestatie.

Kinderyoga kan helpen bij of het ontwikkelen van: lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, concentratie, accepteren van de eigen mogelijkheden en beperkingen.

Kinderen ervaren de lessen veelal als prettig, rustgevend.
Tijdens de lessen is er aandacht voor beweging, yogahoudingen, spel, concentratie- en ontspanningsoefeningen.

Ik werk met kleine groepen, maximaal 8 kinderen. De kinderen kennen elkaar, voelen zich vertrouwd met de anderen en komen zo tot bloei.

Ik geef inmiddels al weer enkele jaren les in kinderyoga. Zowel voor groepen, als bij individuele begeleiding en ook bij bijzondere groepen zoals in samenwerking met een kinderpsycholoog.

Yoga voor Tieners

Heb je het gevoel dat je hoofd te vol zit en je niet ontspannen bent? Pieker je veel? Dan is yoga voor tieners wellicht iets voor jou.

Yoga is veel meer dan alleen zitten, ogen dicht en aummmm zingen. Het gaat over zelfkennis, zelfonderzoek, waar ligt je grens? Wat kan je wel ontspannen? Hoe kun je je hoofd wat rustiger en minder vol krijgen, zonder dat het ten kostte gaat van je leerprestatie? Hoe ga je om met onrust en onzekerheid? Hoe kun je je lichaam trainen en sterker en soepeler worden?

Tijdens de yogalessen is er geen competitie, je doet mee zoals je bent en dat is prima!
 Tijdens de lessen yoga voor tieners komen onder meer yogahoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanning en mindfulness aan bod.

Nieuw:

Op dit moment zijn er lessen voor volwassenen op maandagavond en donderdagavond, locatie Bovenbuurtweg te Bennekom. Maandagavond van 19.00-20.00/20.15 uur en 20.30-21.30/21.45 uur en donderdagavond van 20.15-21.15/21.30 uur.

Op woensdagochtend geef ik yoga voor ouderen voor Sportservice. Geïnteresseerden nemen hiervoor contact op met Sportservice Ede.

Op donderdagavond geef ik hatha yoga bij een sportschool in Bennekom. Geïnteresseerden nemen hiervoor contact op met Yo’s Gym.